Al 30 jaar zijn wij, Herman Coenen en Leon Sturme, met ons bedrijf KSKarperknikkers actief. Vanaf het begin hebben wij ons vooral gericht op de productie van diepvriesboilies. In 2000 waren wij het eerste Nederlandse aasbedrijf dat zich volledig richtte op deze toen almaar populairder wordende freezerbaits. Inmiddels is er een wildgroei van bedrijfjes die op deze markt zijn gedoken. Een aantal van hen heeft het veld ook weer moeten ruimen. Dit ondanks de grote beloften die vaak aan klanten werden gedaan. Reden te meer om te kiezen voor een boiliebedrijf dat zich in turbulente tijden heeft kunnen handhaven.

Herman Coenen Leon Sturme

Wij van KSKarperknikkers staan niet bekend om het uitventen van ons succes. Dat neemt niet weg dat onze diepvriesboilies in de praktijk nog steeds hun mannetje staan. De knikkers die wij verkopen hebben dan ook een grote groep tevreden gebruikers. Wij bieden een klein assortiment diepvriesboilies aan. De reden hiervoor is dat wij op een dag normaliter maar ??n soort boilies rollen. Het zijn wel stuk voor stuk combinaties van mixen en attractors die in onze ogen nauwelijks te verbeteren zijn. In het kort iets over het ontstaan ervan:

K.S. Karperknikkers Fish-Strawberry Een van de eerste boilies in ons assortiment was een zoete strawberry boilie. Zelf visten we in die tijd echter veel met vismeelboilies. In Engeland werden toen al met succes vismixen gecombineerd met fruitflavours. Vooral peach-melba van Premier was daar een hit. Dit inspireerde ons tot een combinatie van de vismix en strawberry flavour. Aanvankelijk rolden wij deze boilies alleen voor eigen gebruik. Maar klanten zagen deze boilies in onze vriezers liggen en dat bracht de vraag ernaar op gang. Binnen enkele jaren werd de Fish-Strawberry toen onze bestverkopende boilie.

K.S. Karperknikkers Shellfish Zelf zijn wij geen echte liefhebbers van visflavours. De visboilie werd opgenomen in het programma omdat klanten nu eenmaal vragen naar een vismeelboilie met een vissmaak. Na jarenlang Shellfish als flavour gebruikt te hebben, wisselden we hem op een gegeven moment in voor een iets mildere seafood flavour. Het bleek geen goede zet. Trouwe gebruikers vroegen om de terugkeer van shellfish. Zonder dat we het goed in de gaten hadden was deze boilie voor de klanten een vaste waarde in hun visserij geworden.

K.S. Karperknikkers Scopex Cream Bij de start van ons bedrijf verkochten wij zowel een scopex- als een creamboilie. Met de komst van andere boilies zou een van beide weg moeten om het assortiment overzichtelijk te houden. Wat er nog stond van de twee flavours werd gemengd. Zo kregen we de huidige Scopex-Cream. De positieve respons van klanten zorgde ervoor dat we geen keuze maakten. We zijn de flavours blijven mengen. Achteraf bezien leidde deze stap tot de geboorte van een klassieker en het is nu onze meest verkochte boilie.

K.S. Karperknikkers Peach Eerlijk gezegd is het onmogelijk gebleken om een zoete boilie te maken die beter is dan de scopex-cream. Klanten met een voorkeur voor zoet aas grijpen vaak terug op deze uitstekende bol. Voor hen die toch met een net iets andere boilie willen vissen rollen we dezelfde mix ook met een frisse Peach flavour.

K.S. Karperknikkers Strawberry-Scopex Al sinds een aantal jaren verkopen wij meer zoete dan vismeelboilies De Strawberry-Scopex is dan ook een welkome aanvulling op ons assortiment gebleken. Aan de zoete mix is een beetje birdfood toegevoegd. Dit extraatje blijkt de klanten aan te spreken. De combinatie van strawberry en scopex lijkt ook bij de vissen in de smaak te vallen. Al blijven dergelijke zaken vooral een kwestie van vertrouwen. Vertrouwen dat alleen opgebouwd kan worden door met een boilie te vissen en er op te blijven vangen!


De boilies worden standaard gerold in 19 mm. Ze zijn verkrijgbaar vanaf een prijs van 6 euro per kilo. Op bestelling zijn 14 of 24 millimeters leverbaar. Daarbij geldt voor de 14-ers een meerprijs. Heb je meer informatie nodig of wil je bestellen, neem dan contact op via 0495-651530.